Bilsemester i tyskland med familjen

Sommaren närmar sig och för många är det snart dags för en välförtjänt semester. Det finns otaliga resmål och aktiviteter att välja på och det är lätt hänt att man utvecklar en slags semesterrutin. En klassisk sådan går i princip ut på att hitta ett prisvärt paket med flyg och hotell på någon solig ort vid havet med fokus på strand och bad. Det är naturligtvis inget fel med det och vanligtvis finns det många alternativ att välja mellan inom sin “semesterrutin”, men det är också lätt hänt att man förbiser allt som finns att hitta utanför denna.
En riktig semester behöver inte börja först efter att flygplanet har landat och man checkat in på hotellet, så varför inte låta den börja redan på garageuppfarten bara någon minut efter att man har låst ytterdörren. Om en bilsemester i Tyskland inte låter särskilt spännande, så är bara det i sig självt mer än anledning nog till att sätta familjen i bilen och göra sig redo att utforska detta mycket vackra grannland – ett land som kanske särskilt mycket lämpar sig för just bilen med tanke på den höga standarden vägarna generellt håller. Längre sträckor avverkas på deras motorväg, autobahn. Den rekommenderade hastigheten är 130km/h men det finns alltså ingen egentlig hastighetsbegränsing!  Det betyder inte att det är osäkert, man måste så klart köra ansvarfullt och anpassa sig efter trafik och andra omstänmdigheter. Se även till att barnen har säkra och bekväma bilbarnstolar och kör inte när du är trött. Med det sagt så kommer här några av våra bästa tips på resmål och annan värt att tänka på för en lyckad bilsemester genom tyskland med familjen.

– Första sträckan innefattar en trevlig båtfärd, antingen från Göreborg eller Malmö. Stena Line och TT-Line brukar erbjuda bäst priser. Har man möjlighet att vara lite flexibel och boka med någorlunda kort varsel kan man försöka spika en dag med fint väder så att själva båtresan i sig blir en upplevelse.

– Vill man inleda resan tidigt med strand och bad så finns det massor av den varan i norra Tyskland. Timendorfer som ligger nära Lübeck är en av många omtyckta strandorter som nästan inte får missas.

– Med tanke på alla sevärdheter kan det bli mycket promenerande, något som barn lätt tröttnar på efter ett tag. Därför är det bra om man utöver barnvagn också kan sköta en del av gåendet åt ett barn utan att frihetsberöva sina armar med hjälp av en smidig bärsele som finns för både nyfödda och lite större barn.

– Nöjesparker finns det gott om, Legoland känner dom flesta till men även Heide Park i Soltau och Phantasialand nära Köln erbjuder fantastiska upplevelser för hela familjen

– Har man inte hört talas om Tropical Island utanför Berlin så vågar vi påstå att detta enorma vattenland ensamt är anledning nog till en bilsemester i Tyskland. Ett tropiskt paradis i form av ett vattenland dolt i en enorm kupol som rymmer både regnskog och stränder. En unik upplevelse!

Listan går att göra oändligt lång då alla städer och de flesta orter har något att erbjuda, vi föreslår att man planerar in ungefär halva vistelsen med på förhand bestämda resmål och lämnar gott om utrymme för förlängda vistelser samt möjligheten att vara spontan och upptäcka resmål längs vägen.