Många svenskar glömmer sitt visum innan de reser

När utlandsresan är på ingång är det inte ovanligt att man snöar in sig i allt annat än en visumansökan. Ni ska ju givetvis planera vart ni vill åka, hur ni tar er dit, var ni ska bo, vilka aktiviteter ni vill ta del av samt vad resväskan ska fyllas med. Under den här planeringsprocessen bör du först av allt se till så att du har ansökt om ett visum och fått den här ansökan beviljad.

Det gäller att ha ett visum redo vid olika sorters utlandsresor, och vi ska informera kring när exakt detta kommer väl tillhands. Besök även gärna e-visa.se för att snabbt och smidigt ansöka om ett elektroniskt visum så snart som möjligt.

Varför ett visum är så viktigt att ha

Om du vill besöka länder såsom Australien, USA, Kanada, Sri Lanka, Indien och ett flertal andra länder är det ett måste att du först har ett visum. Du får stanna i högst tre månader i dessa länder om du har ett turistvisum, och visst är det mer än nog för en skön semester med många härliga upplevelser. Det landet som du kommer ifrån påverkar huruvida du är i behov av ett visum eller inte, och om du befinner dig inom Schengenområdet (såsom Sverige) kommer du att behöva ett visum när du åker till ett land utanför detta område.

Det finns ett par olika metoder för att ansöka om ett turistvisum innan du åker utomlands, men det allra enklaste sättet är att vända dig till en visumansökningsplattform där du fyller i ett formulär. Då dyker ditt visum upp som ett elektroniskt visum via mejl när din ansökan har beviljats, och det är lätt som en plätt att skriva ut detta för att ta med det till flygplatsen.

Vad krävs av dig som ansöker om ett visum?

Ett antal krav ställs på dig som ansöker om ett visum, och ett av dessa är att ha ett giltigt pass som inte går ut tidigare än tre månader efter dess att visumet har slutat gälla. Du ska även kunna beskriva varför du åker utomlands, när du ska återvända och var ditt boende är. De exakta kraven kan variera en aning beroende på vilket land du åker till, så säkerställ att du har läst alla instruktionerna noga så att du verkligen vet vad som krävs av dig.