Välj hårprodukter efter din hårtyp

Det finns idag rätt så många olika produkter för håret att välja på. Det finns de hårprodukter som är anpassade för kvinnor, så väl som att det finns hårprodukter anpassade för män. Oavsett vad du har för kön, så ska du alltid se till att utgå från din hårtyp för att hitta rätt produkt. De allra vanligaste hårtyperna är fett hår, tunt hår, torrt hår, normalt hår och färgat hår. Nedan kan du läsa lite mer ingående om några av dessa typer.

För dig med fett hår

Är det så att ditt hår snabbt gärna blir oljigt, platt och tungt, även om du precis tvättat det? Då är det troligen så att du har fett hår. För dig är det bra att satsa på ett hårschampo och balsam som är anpassat för just fett hår. Du bör även satsa på att tvätta ditt hår mer sällan. 

För dig med tunt hår

Om du har få hårstrån eller att de är tunna, så är det bra att satsa på ett volymschampo. Denna produkt gör att håret känns fylligare. Det du bör undvika, det är hårprodukter som är återfuktande.

För dig med torrt hår

Är det så att du tycker att ditt hår är strävt samt saknar glans, så är det antagligen torrt hår du har. Om det är så att du har denna hårtyp, se gärna till då att satsa på ett schampo som är milt och fuktgivande. Använd även gärna ett balsam som är anpassat för torrt hår.

För dig med normalt hår

Har du ett hår som är mjukt och naturligt glansigt så har du det som kallas för normalt hår. Det håller då sig rent många dagar efter du har tvättat det. Fördelen med att ha denna hårtyp, det är att du kan välja i stort sett vad du vill när det kommer till hårprodukter.