Var äter man den bästa maten i Örebro?

öreborTill helgen har jag lovat hjälpa en granne flytta deras dotter till Örebro, så matgalen som jag är så vill jag ju självklart veta vart man går för att äta den bästa maten. Hade varit kul om det fanns någon speciell pizza eller någon restaurang men ett tema som inte så vanligt. Om det finns en typ vietnamesisk restaurang eller något annat intressant upplägg.

För många år sedan var jag i Ronneby i Blekinge och åt på en restaurang som hade vitlök i allt som deras team, till och med i glassen. Ja, jag vet att det låter fruktansvärt oaptitligt men det var faktiskt väldigt gott. Tyvärr finns den inte kvar längre, men det var en kul upplevelse tyckte jag.

Så om det finns liknande saker i Örebro eller vart man absolut måste gå och äta så säg till.

Som ett tips så måste jag rekommendera HusmanHagberg i Örebro som verkligen gett ett professionellt intryck både på mig och grannen.

Förlängd helg!

Midsommarafton firades på landet med föräldrarna och deras gäster, och det blev en riktigt härlig tillställning. Jag fick briljera lite med matlagning och detta uppskattades av allihopa! Det är alltid kul att få lov att bjuda några andra än mina närmsta vänner på min mat, och se deras genuina reaktioner. Det är kul att veta att man inte bara tror att man är duktig på något, utan faktiskt får det lite bekräftat. Jag hade lagt in sill någon vecka innan, gjorde gubbröra och mina egna köttbullar. Hade jag haft mer tid så hade jag nog även stoppat egen prinskorv. Det är något som jag tycker är riktigt spännande, att göra egen korv och krydda det på olika sätt och se vad som funkar!

korv

 

Just nu sitter jag kvar på landet och har faktiskt bestämt mig för att stanna här veckan ut. Det visade sig nämligen att jag bara hade ett pass på dagiset i veckan och det var på fredag. Då kan jag ju lika gärna stanna här och måla staket, sätta plintar och hugga ved och allt annat som kan behövas. Det är ju något speciellt med att jobba med kroppen och se skillnaden på huset. Härligt, och farsan har laddat upp med belöningsöl!

 

Midsommar

Jag har inte en enda plan! Vi skulle ut till Kalle och deras stuga men hela deras familj inklusive honom ligger hemma och är magsjuka så det blir inget med det. Alla andra har gjort planer på egna håll nu och jag har ingenting. Mina föräldrar ska vara ute på landet och fira så jag funderar på om jag ska hänga med dem. De ska hålla på och fixa lite på stället också så det kan väl vara en bra plan ändå.

Det brukar alltid vara bra drag där på kvällarna också men det är inte så himla roligt att gå själv dit och röja. Kanske får med mig mina föräldrar. Nej men hörrni, det ska bli roligt! Jag ska ringa dem nu och kolla om jag får hänga på! :)

Ha det så bra, vi hörs snart igen!

midsommar

Fantastisk helg i Köpenhamn

Min helg har varit sååå bra! vi kom till Köpenhamn i torsdags kväll och checkade in på hotell Danmark. Det låg mitt i centrala Köpenhamn och det var nära till allt. Det var väl inget superbra hotell men de hade väldigt sköna sängar iallafall.

Hotellet

Hotellet

Sedan har vi gjort det mesta som man förväntas göra i Köpenhamn. vi har promenerat runt på Tivoli, ätit smörrebröd och röda pölser, fikat på Lagkagehuset, promenerat runt i Nyhavn och Christiania. Den här helgen har verkligen inte gjort mig besviken.

Här kommer lite bilder:

Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn

nyhavn

Hit måste ni gå om ni är i Köpenhamn!

Hit måste ni gå om ni är i Köpenhamn!

amagertorv

Nu blev det visst en liten bildbomb här. Det var allt från mig idag. Ha det bra!

 

 

 

 

Mot Köpenhamn!

Hej mina vänner! Idag åker jag iväg på en liten spontanweekend till Köpenhamn. Vi flyger ner och kommer att stanna till söndag. Vi har mest tänkt vandra runt i staden och kanske ta en öl eller två. Köpenhamn är ju också känt för sina fantastiska bakverk så vi kommer nog att provsmaka lite danska läckerheter också.

copenhagen

Det var längesedan jag var i Köpenhamn. Det blir ju inte så ofta när man bor i Stockholm, kanske någon som har något tips om vad man kan hitta på?

Min mamma har verkligen otur

Det går inte så bra för min mor. Hon berättade under middagen i söndags att hennes bil verkar ge upp lite då och då. Det började redan förra sommaren när hennes bil började krångla. Minns ni att jag skrev om det? Jag minns det verkligen, när hon ringde och väckte mig supertidigt på morgonen. Nåväl, klart man ställer upp för sin mor. Men sedan dess har den krånglat lite till och från och hennes tur verkar aldrig vänta. Flera gånger har hon fått lämna in den och trots att vi köpte bildelarna här blir det ganska dyrt att ständigt lämna in bilen/laga bilen själv.

Det är verkligen inte billigt att ha bil. Har man en bil som fungerar (vilket man såklart räknar med) är det okej, men att ha en bil som ständigt krånglar är ingen billig historia.

bilbuss

Men trots det kan jag själv inte tänka mig ett liv utan bilen. Det är många som väljer att leva ett bilfritt liv och ständigt åka kommunalt men jag vet inte om jag skulle klara av det. Till och från jobbet är inga problem men att på fritiden ständigt åka kommunalt skulle nog få mig att gå i taket. Dessutom tycker jag inte att det är så billigt att åka kommunalt ändå. Kostar en hel del pengar att köpa busskort nu för tiden.

Hemma på svensk mark igen

break

Nu har vi landat och kommit hem. Sovit av oss den värsta jetlagen också. Det var hemskt, jag räknade inte med att jag skulle vara så trött. Har tidigare klarat mig ganska lindrigt undan men den här gången var det hemskt.

Jag har inte kunnat skriva någonting de senaste veckorna, det var riktigt dåligt internet på alla ställen vi var på. Vi var tvungna att avbryta resan lite tidigare för vi blev rånade. Det bröt sig in två män i vårt hotellrum en natt och stal allt vi ägde. Tack och lov hade vi lagt passen på ett smart ställe så de hade vi kvar i alla fall. Men alla pengar försvann och även korten och telefonerna. Det var en riktigt obehaglig händelse och det har verkligen skakat mig in till grunden. Jag tog en dag extra ledigt från jobbet för att jag känner mig fortfarande lite obekväm efter händelsen och de sa att om jag behöver gå och prata med någon så finns det en lösning för det. De har ett avtal med Psykologa för det finns så mycket att jobba med på jobbet som behövs lösas så det finns ett sådant alternativ för mig om jag skulle vilja. Och jag tror jag nappar på det faktiskt, jag sover dåligt och vaknar vid minsta lilla ljud nu för tiden.

Nej usch, det var verkligen en obehaglig upplevelse. Jag är bara så glad att allt ändå löste sig, och det var snabbt också. Banken skickade hem korten till oss och min mor skickade vidare dem. Fick bra hjälp från svenska ambassaden i Colombia, där vi var när detta hände så vi klarade oss.

Nu är vi i alla fall hemma och det känns väldigt märkligt. Från att ha varit på en så storslagen resa för att sedan få avbryta den så abrupt. Det känns som att vi inte riktigt hade tid att göra och se allt vi ville, trots att vi hann med en hel del. Vi har dock redan börjat planera nästa resa, var den går berättar jag när vi spikat. Vi har en hel del pengar kvar i reskassan så vi ska nog klara oss. Men det blir inte förrän om nästa år, tror inte att någon av oss skulle vara så uppskattade på jobbet om vi åker igen om ett par månader.

God jul från Rio!!!

Hallå alla godingar där hemma!

Just nu befinner vi oss i Rio de Janeiro och det är här vi kommer att fira jul. Det är absolut ingen julstämning alls här om jag själv får säga det. Jag menar i denna värme så går det liksom inte att få någon julkänsla, även om en del försöker göra det lite juligt med julpynt osv. Nej, en riktig jul blir det inte här men en riktigt intressant jul kommer det nog att bli. Vi har träffat ett par andra skandinaver här nere och tillsammans ska vi försöka laga lite svensk julmat. Att hitta de rätta ingredienserna har förstås inte varit det lättaste men vi får göra så gott vi kan helt enkelt!

Önskar er alla en riktigt god jul! Hoppas ni har det bra där i Sverige och att ni har en vit och fin jul i år!

large (6)

Det börjar sina

Trots att vi lever väldigt billigt på vår resa så har det gått åt en hel del pengar under de veckor vi varit borta. Det börjar sina på kontot sakta med säkert. Vi har bestämt oss för att vara borta ett ganska bra tag till. Åtminstone hela december månad. Därför funderar jag nu på att ta mig ett litet lån. Vill ju inte fastna här någonstans bara för att jag inte har pengar 😛 Eller å andra sidan, det skulle kanske inte vara så pjåkigt. Fast någon gång måste man ju hem och börja jobba igen så att man kan spara ihop pengar till en ny resa. Funderar på att låna räntefritt från Risicum.

Men hörni, nu hinner jag inte sitta här hela dagen. Vi är inne på sista dagarna i Bolivia just nu, sedan bär det av till Peru. Får se om vi hinner med Colombia och Venezuela. Det beror lite på hur länge till vi kan vara ute på resande fot. Vill nämligen hinna med åtminstone två veckor i Brasilien. Det är prio ett just nu, att få uppleva det fantastiska landet! Vi har träffat flera människor under vår resa som sagt att vi bara måste besöka Brasilien nu när vi är här i Sydamerika. Har fått massor med bra tips från andra backpackers. Riktigt najs!

0c92db31a4c4aa69f76c1efad04d34e1Ett måste när vi besöker Peru!