Hyra eller köpa lägenhet?

Om din lägenhet skulle göras om från hyresrätt till bostadsrätt, vad skulle du göra? Jag är sjukt nöjd med min lägenhet så jag skulle garanterat köpa min. Tror också att om jag hade köpt den idag så hade jag kunnat fixa till den lite bättre och om jag någon gång skulle sälja den så hade jag fått sjukt bra med pengar för den.

Men jag har ju bott i lägenheter förut som jag nog inte hade vetat hur jag skulle göra med. Inga dåliga lägenheter, men kanske inte varit säker på om jag hade velat bo kvar där under en längre tid.

Såg att huset bredvid mitt ska göras om till bostadsrätter och de som håller i detta är restate, så det var därför jag kom att fundera på detta. Kan ju hoppas att mitt hus också ska göras sedan när grannhuset är färdigomvandlat 😉 

Undrar vad/vem som beslutar om när en byggnad ska omvandlas…..

restate

Kan man arbeta som hyrkock?? :)

läkareIdag har jag lärt mig att det går att arbeta som hyrläkare, det hade jag ingen aning om. Detta måste ju vara ”konsultarbete” när det är som bäst? Jag menar, om jag är konsult åt olika firmor så är det ju alltid olika system och rutiner som gäller, även om man ”bara” jobbar som receptionist. Men som läkare är det ju samma diagnoser för samma sjukdom oavsett var du är. Jag inbillar mig också att systemet för att skicka recept till apotek eller bästa remisser till folk är samma system. Så ingen tid går ju till spillo för att lära nya rutiner och liknande.

Helt genial lösning måste jag säga. Detta måste ju göra det enklare att fylla upp platser om folk är borta en längre tid. Borde ju kunna göra samma sak med kockar också, om man har en speciell utbildning. Typ om man är en sushikock så borde man ju kunna vara konsult överallt precis som läkare eller hur? 😉

 

 

Var äter man den bästa maten i Örebro?

öreborTill helgen har jag lovat hjälpa en granne flytta deras dotter till Örebro, så matgalen som jag är så vill jag ju självklart veta vart man går för att äta den bästa maten. Hade varit kul om det fanns någon speciell pizza eller någon restaurang men ett tema som inte så vanligt. Om det finns en typ vietnamesisk restaurang eller något annat intressant upplägg.

För många år sedan var jag i Ronneby i Blekinge och åt på en restaurang som hade vitlök i allt som deras team, till och med i glassen. Ja, jag vet att det låter fruktansvärt oaptitligt men det var faktiskt väldigt gott. Tyvärr finns den inte kvar längre, men det var en kul upplevelse tyckte jag.

Så om det finns liknande saker i Örebro eller vart man absolut måste gå och äta så säg till.

Som ett tips så måste jag rekommendera HusmanHagberg i Örebro som verkligen gett ett professionellt intryck både på mig och grannen.

Kan verkligen ingenting om bilar

Idag har jag än en gång blivit påmind om hur lite jag egentligen kan om bilar och vad som finns i dem…. Var med en kompis på verkstaden med hans bil idag och han behöver byta någon typ av spiralfjäder. Ni ser ju på bilden att det ser ut som en fjäder som hoppar upp ur madrasser i gamla Kalle Anka-filmer eller hur?

Så jag trodde väl att en sån kostar typ 50 kronor eller något, hur avancerat kan det vara liksom. Men de ville ha nästa 800 kronor för det på verkstaden -800 ?!

Hade det varit jag så hade jag väl bara snällt fått acceptera den kostnaden, så tur att min polare kan sånt här för nu hittade han den ju betydligt billigare på nätet istället.

Men hur i hela friden kan man ta så mycket pengar för en fjäder liksom. Jag försökte föreslå att vi skulle hitta en gammal madrass med fjädrar i och ta en av dem 😉

spiralfjäder

Helgens planer!

 

Tjabba allihop!

Äntligen är det fredag igen och i helgen ska jag faktiskt åka ut till föräldrarnas stuga och fixa lite i trädgården. Det är ju en del som måste fixas nu när hösten faktiskt är här. Mamma har blivit förkyld så hon kunde inte själv åka och ordna med det just nu, ni som känner mig kan ju tänka er hur snabbt jag  tog det på mig. Haha! Jag har dessutom köpt mig en riktigt bra regnkappa så jag kan jobba i regnet utan problem. Den jag hade sedan innan var mer utav en vindjacka så den var int helt vattentät när det väl regnar på riktigt. Så nu har jag köpt en riktigt, som jag kan ha en vanlig jacka undertill. Det blir skitbra! Vad gör ni i helgen?
regn

Snart fredag!

Tjenare allesammans!

Hur står det till med er? Jag  har det bra, tycker jag. Det är en bra vecka, än så länge. Men jag känner mig ganska trött redan. Får bara försöka lägga mig tidigt ikväll så kanske jag piggnar lite tills i morgon. Helgens planer är ganska fasta och det finns inte mycket rum för vila. Men det är bara roliga saker på agendan så så länge jag inte är helt utmattad så kommer det blir en riktigt härlig helg, tror jag! Vad är era planer för helgen? På fredag ska jag åka hem till Pierre direkt efter jobbet och först hjälpa honom med att ta ner en gammal soffa till förrådet, efter det blir det käk och några öl. När vi ätit så ska vi möta upp resten av gänget i stan. Kommer bli en himla kul fredagskväll, tror jag!

frid