Här har du Sebastian

Jag heter Sebastian och jag kommer från Stockholm. Jag gillar att laga mat och resa. här kan man läsa om matkultur jag upplevt och längtar efter att få möta från olika delar av världen. Jag kommer dela med mig av mina bästa (och sämsta) recept. Trots att jag älskar att laga mat som oftast blir väldigt bra, råkar även jag ibland tillaga smärre oätbara katastrofer.

matresa mat

Förutom att blogga, resa och laga mat vikarierar jag till och från på en förskola. Matintresset dök upp för tre år sedan när jag gjorde min första riktiga långresa. Jag blev fast direkt, nu kan man säga att jag bor sex månader om året i Sverige och de andra sex reser jag för att uppleva nya spännande äventyr. Då jag gärna lär mig om matkulturen i olika länder och deras distrikt, kallar jag mig en långsam resenär. Jag möter mycket backpackers som reser i några veckor vilka hinner se mer än vad jag ser på ett halvår. Detta gör mig inget eftersom jag kan stanna i tre månader på ett och samma ställe. De flesta städer jag besökt erbjuder matlagningskurser som kan vara intressanta. Annars har jag märkt att det finns fördelar med att stanna på ett och samma ställe under en längre tid. Man får kontakt med lokalbefolkningen på ett annat sätt och detta kan innebära möjligheten att få se dolda platser som inte står i turistguiderna samt tillgång hemliga familjerecept.

Titta gärna in på min blogg för att få resetips, matrecept och annat smått och gott!

Food_map_of_India

Indien – mitt kulinariska paradis. Jag har fortfarande inte provat allt på den här kartan.