Thank god its friday!

Så känner jag verkligen just nu, jag har nämligen en riktigt tuff vecka bakom mig med lite för mycket jobb och alldeles för lite fritid. Pust, så jäkla skönt att det är över nu! Från och med om en timme så tar jag officiellt helg och sticker till mataffären och handlar på mig allt jag kommer behöva i helgen. På lördag kommer det över några vänner på middag, sen får vi se vart kvällen bär av. Jag har faktiskt lite lust att gå på bio, men det känns lite mer som en söndagssyssla, visst? Så det kanske bara blir att vi går ut och tar några glas ute. Middagen tänkte jag skulle bli en sån klassiker som oxfilé, rotfruktsgratäng och rödvinsås. Det går ju alltid hem, så varför inte? Hur ser era helgplaner ut?

oxfile

Snart dags för grillsässong

Nu börjar det bli varmare ute och då kommer ju givetvis grillen att åka fram oftare. Jag tycker att man grilla nästan vad som helst. Men jag har samlat på mig en del recept under vintern som ska bli spännande att prova. Men något jag absolut ska bli bättre på i år är att grilla vegetariskt. Vi äter alldeles för mycket kött och jag ska bli bättre på det där med vegetariska alternativ. Den här Halloumiburgaren ser ju hur god ut som helst till exempel. Den ska jag prova att göra!

corn1 grill1

Gordon Ramsay

En av mina favoritkockar som jag hämtar mycket inspiration från när jag lagar mat är Gordon Ramsay. Många känner säkert igen honom från alla de tv-program han medverkat i och en del kan tycka att han är väldigt hård och rent ut sagt elak. Men själv tycker jag att han verkar vara en riktigt trevlig person och han vet verkligen vad han sysslar med. Man måste dessutom vara hård i den branschen han arbetar i. Man måste tåla stress och press och så vidare. Sedan vinklar dom ju säkert programmen så att han ska vara snäppet hårdare än han egentligen är. Aja, för mig är han en stor förebild i alla fall. Har precis börjat kolla på det här programmet där han lagar mat hemma. Lite annorlunda från de andra programmen han har :)