Riktigt god lax!

Hej alla vänner!

Igår hade jag mamma och pappa på middag här hemma och jag provade ett nytt recept på lax. Det blev så himla gott så jag bara är tvungen att dela med mig av det till er också. Jag hittade det här, men skriver ut det till er här också;

Lax i ugn med rucola och feta:

4 styckfrysta laxfiléer
150 gram fetaost
45 gram rucola
3 matskedar rapsolja
salt, peppar och eventuellt rökt paprikapulver

Lins och bönsallad:

2 deciliter puylinser
2 små morötter
250 gram sockerärtor
1 liten burk majs
1 burk kidneybönor
1 deciliter pumpafrön
4 matskedar balsamvinäger
0,5 deciliter olivolja
salt, peppar

Dillsås:

2 deciliter creme fraiche
3 matskedar torkad dill
1 tesked lökpulver
salt, peppar

Gör såhär: 

  1. Sprid ut smör i botten av en ugnsfast form. Lägg ut laxfiléerna och krydda dem.
  2. Finhacka rucolan. Smula över fetaost och strössla över den hackade rucolan.
  3. Ringla över olja på rucolan och ställ in formen i ugnen på 200° i 15-20 minuter.
  4. Sjud puylinserna i saltat vatten i 20 minuter.
  5. Flaga morötterna med en potatisskalare.
  6. Blanda linser och morotsflagor tillsammans med sockerärtor, majs, sköljda kidneybönor och pumpafrön.
  7. Ringla över balsamvinäger, olivolja och smaka av med kryddor.
  8. Blanda creme fraiche med dill, lökpulver, salt och peppar.

Njut! ruccola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *