Min mamma har verkligen otur

Det går inte så bra för min mor. Hon berättade under middagen i söndags att hennes bil verkar ge upp lite då och då. Det började redan förra sommaren när hennes bil började krångla. Minns ni att jag skrev om det? Jag minns det verkligen, när hon ringde och väckte mig supertidigt på morgonen. Nåväl, klart man ställer upp för sin mor. Men sedan dess har den krånglat lite till och från och hennes tur verkar aldrig vänta. Flera gånger har hon fått lämna in den och trots att vi köpte bildelarna här blir det ganska dyrt att ständigt lämna in bilen/laga bilen själv.

Det är verkligen inte billigt att ha bil. Har man en bil som fungerar (vilket man såklart räknar med) är det okej, men att ha en bil som ständigt krånglar är ingen billig historia.

bilbuss

Men trots det kan jag själv inte tänka mig ett liv utan bilen. Det är många som väljer att leva ett bilfritt liv och ständigt åka kommunalt men jag vet inte om jag skulle klara av det. Till och från jobbet är inga problem men att på fritiden ständigt åka kommunalt skulle nog få mig att gå i taket. Dessutom tycker jag inte att det är så billigt att åka kommunalt ändå. Kostar en hel del pengar att köpa busskort nu för tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *