Hemma på svensk mark igen

break

Nu har vi landat och kommit hem. Sovit av oss den värsta jetlagen också. Det var hemskt, jag räknade inte med att jag skulle vara så trött. Har tidigare klarat mig ganska lindrigt undan men den här gången var det hemskt.

Jag har inte kunnat skriva någonting de senaste veckorna, det var riktigt dåligt internet på alla ställen vi var på. Vi var tvungna att avbryta resan lite tidigare för vi blev rånade. Det bröt sig in två män i vårt hotellrum en natt och stal allt vi ägde. Tack och lov hade vi lagt passen på ett smart ställe så de hade vi kvar i alla fall. Men alla pengar försvann och även korten och telefonerna. Det var en riktigt obehaglig händelse och det har verkligen skakat mig in till grunden. Jag tog en dag extra ledigt från jobbet för att jag känner mig fortfarande lite obekväm efter händelsen och de sa att om jag behöver gå och prata med någon så finns det en lösning för det. De har ett avtal med Psykologa för det finns så mycket att jobba med på jobbet som behövs lösas så det finns ett sådant alternativ för mig om jag skulle vilja. Och jag tror jag nappar på det faktiskt, jag sover dåligt och vaknar vid minsta lilla ljud nu för tiden.

Nej usch, det var verkligen en obehaglig upplevelse. Jag är bara så glad att allt ändå löste sig, och det var snabbt också. Banken skickade hem korten till oss och min mor skickade vidare dem. Fick bra hjälp från svenska ambassaden i Colombia, där vi var när detta hände så vi klarade oss.

Nu är vi i alla fall hemma och det känns väldigt märkligt. Från att ha varit på en så storslagen resa för att sedan få avbryta den så abrupt. Det känns som att vi inte riktigt hade tid att göra och se allt vi ville, trots att vi hann med en hel del. Vi har dock redan börjat planera nästa resa, var den går berättar jag när vi spikat. Vi har en hel del pengar kvar i reskassan så vi ska nog klara oss. Men det blir inte förrän om nästa år, tror inte att någon av oss skulle vara så uppskattade på jobbet om vi åker igen om ett par månader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *