Små delikatesser!

Har hittat ett recept på recept.nu som beskriver små delikatesser i form av mjuk pepparkaka med smörkräm på som jag tänkte ge mig på. Är så innerligt trött på de vanliga julbaken så det finns inte!

Mjuk pepparkaka

2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk kanel
0,5 tsk ingefära
1,5 dl gräddfil
50 g smör
Garnering

75 g smör
1 msk nypressad apelsinsaft
Rivet skal av 1 apelsin
3,5 dl florsocker
Tunna apelsinskivor

Gör så här

Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och låt det svalna.
Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl blandat med bikarbonat, kanel och ingefära.
Rör ner gräddfil och sist det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Garnering
Arbeta samman ingredienserna till krämen. Bred den över kakan när den svalnat.
Skär i bitar eller ta ut med stjärnmått. Garnera med apelsinskivor.

mjuk

Jag tycker det låter helt toppengott! Det är ju fortfarande en julkaka med tanke på pepparkakan men med en spännande twist av smörkräm med apelsinsmak. Låter supersmaskigt, det ska jag testa på lördag tänkte jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *